Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gjorde Lennart för Dalarna?

Annons

Riksdagsmannen, emeritus Lennart Fremling, folkpartiet, har flyktat Borlänge och är numera stockholmare.

Lennart Fremling inledde sin riksdagsmannakarriär med en sjuårsperiod inför valet 1998. Då lierade han sig med arbetsgivarna SAF, Svenskt Näringsliv i dag, och förespråkade att tillsvidarejobben skulle bort och ersättas av projektanställningar.

Var och en av oss skulle därmed kunna ha en eller flera arbetsgivare men inte den där riktigt sociala tryggheten i ett fast jobb.

Vi som röstade gav Lennart Fremling en välförtjänt time out från riksdagen i fyra år. Han fick återkomma efter folkpartiets fina val år 2002 för ännu en mandatperiod. Lojalt hade han följt riksdagsarbetet så omstarten var inga som helst problem.

Men klyftan till väljarna växte inför årets, för folkpartiet, katastrofval. Efter elva år i riksdagen tvingades Lennart Fremling kasta in handduken. En yngre dam tog riksdagsplatsen och damer började plötsligt strömma till det tidigare åldersstigna och mansdominerade partiet.

Hans sista insats var att försöka åderlåta Borlänge på två myndigheter med tillhörande arbetstillfällen: Järnvägsstyrelsen och Vägtrafikinspektionen. De skulle, enligt Lennart Fremling, kunna ingå i en inspektion som även rymde luft- och sjöfart och inte vara lokaliserad till Dalarna.

Tack Lennart Fremling för ditt distansarbete på riksdagens dalabänk.

Men är det någon som kommer ihåg något gott som han gjort för Dalarna? Det var i alla fall oss dalkarlar som han representerade i riksdagen.

O LÖNNBARR

Mer läsning

Annons