Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är kungabilderna?

Annons

Undertecknad fick 1983 efter kungaparets besök i Smedjebacken vid Eriksgatan genom Dalarna, sätta upp stora färgbilder i entrén på väggen vid trapporna i kommunalhuset, detta med ett muntligt löfte av dåvarande kommunalråd och som lån och reklam.

Vid ett besök i kommunalhuset 2006 fick jag se att bilderna var borta, varför jag frågade en sekreterare om hon visste var de fanns. Men inte visste hon något om detta. Hon hämtade en nyckel och följde med ner till ett förråd i källaren. Där skulle alla bilder från 1900-talet som tagits ner finnas.

De tavlor som är uppsatta i stället har datering 1990, och den anställda person i kommunalhuset som tagit ner mina förstoringar måste veta var de finns.

Någon utomstående vet ju inte var nycklarna finns? Således måste den som satt upp de tecknade tavlorna och tog ner de andra veta det bäst. Kanske de finns hemma hos någon person som slutat eller gått i pension?

Jag är synnerligen tacksam att återfå "De vackra och vältagna fotografierna" som kungen skriver i ett brev till undertecknad.

ÅKE NILSSON /FOTOGRAF

Mer läsning

Annons