Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det som sker inom sjukvården i Dalarna?

Annons

Den ena dagen skrivs om en gammal dam som tvingas leva i grov misär i hemmet och någon dag senare om en dement patient som fått stryk av personal på en vårdinrättning i Falun.

Dessa handlingar är anmälda, bra! Ett fång rosor till den anställde som gjorde en lex Maria anmälan.

Samtidigt är akuten i Falun på tapeten igen. Den har tidigare figurerat negativt i pressen ett antal gånger på kort tid. Det handlade då om en patient som hamnade i hemmet i Hösjö och efter några timmar avled, en kvinna som med svåra skelettskador i en arm som tvingades åka hem till Ludvikatrakten för att återvända när benen i armen felaktigt börjat att växa ihop.

Flera kända incidenter har inträffat och är absolut oacceptabla. Dessutom har nu en 70-årig man som fått lämnat akuten i Falun med stora svårigheter att andas, avlidit i bostaden. Varför såg man inte till att operera mannen?

Är det här vad landstingsrådet Bertilsson från Avesta kallar "bättre länsvärde"?

Jag har tidigare frågat Sören (Länsvärdet) Bertilsson (s), i hans egenskap som landstingsråd, om liknande frågor men som vanligt har han inte kunnandet eller förmågan, trots att är skyldig, att svara.

Varför ska vi dalfolk dras med Sören Bertilsson som landstingsråd när han inte kan svara på en enkel fråga? Mitt förslag är att han bereds plats i Avesta, att sälja entrebiljetter på Jularbomuseét.

Jag bollar över frågan till Ingalill Persson. Hon minsann, svarar på frågor här i pressen och syns ofta i tv. Vad händer, eller rättare sagt, vad är det som inte händer på akuten i Falun?

Vi klarar oss utan Alf Johansson och Bertilsson, om vi ersätter dem med Ingalill Persson. Hon är av rätta s-virket.

MR RIKKELSTONE

Mer läsning

Annons