Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vackert i kyrkorna

Annons

Det var Åke Edvinsson, Magnus Karlsson och Jan Hars som med sång och musik framförde de traditionella julsångerna. Gudstjänsten och en avslutande andakt leddes av Gunilla Skottsborg. Det var mycket folk som hade samlats i kyrkan denna kväll och det var tredje året som man arrangerade en sån här musikgudstjänst.

- Det är verkligen kul att så många kommer till kyrkan och vi är mycket nöjda med tillställningen, sade Åke Edvinsson som var en av huvudaktörerna.

Förutom de gamla traditionella julsångerna fanns också en och annan ny skapelse. En sådan ganska nyskriven som framfördes hette "Den allra första julen".

Vid musikgudstjänsten sjöng Åke Edvinsson, Magnus Karlsson spelade trumpet och Jan Hars spelade både piano och saxofon och det blev en ljus och fin tillställning som uppskattades mycket av de många besökarna.

Också i Lima kyrka arrangerades det på annandagens kväll "Musik i Juletid" som blivit en tradition i Lima och Limaborna vallfärdar den kvällen till kyrkan. Medverkande i Lima kyrka var Lima minior-, barn- och ungdomskör, Tonicakören, Transtrands kyrkokör, Lima Stråkensemble. Eva Enders spelade flöjt och Hans Lövgren klarinett och sångsolistervar Rita Björkman och Hans-Ove Hansson. Anneli Jonsson och Martin Lissola framträdde med violin. Tore Lispa och Frank Grzeskowiak ledde tillställningen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons