Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vacker pärla vid vattnet"

Annons

- Jag har varit ute och dansat sedan jag var 17 år, men det är första gången jag är här, sade 75-årige Folke Westman från Fredriksberg, och tillade:

- Det är en vacker pärla här vid vattnet.

Han besökte Folkets Park i Söderbärke tillsammans med danskompisen Doris Forsberg, 74 år, från Nyhammar.

- I dag är det bra, till skillnad från dansen på Ludvikafesten. Då var golvet halt och bedrövligt att dansa på, sade hon.

Under somrarna ordnar Söderbärke PRO dans varje fredag. Prick klockan halv två i går eftermiddag stod kring tvåhundra personer och väntade på att Jontez orkester skulle börja spela i Pärlan.

- Folk är otroliga och dansar ända tills orkestern slutar klockan fem, sade Evert Fredriksson, vice ordförande för Söderbärke PRO.

På en bänk framför dansbanan satt 78-åriga Frideborg Olsson och vilade sina danströtta ben. Hon hade inte varit ute och dansat på 20 år.

- Jag var här som ung, men det är första gången jag är här sen jag blev pensionär. Dansen är bra motion och så kommer man ut och träffar folk, sade hon och log.

Förra veckan svettades omkring hundra personer i Pärlans trettio grader. I går skeppades femtio pensionärer med buss från Västerås, resten av de danssugna kom från olika områden i Västerbergslagen.

- Dagens trehundra pensionärer, det är bäst hittills, sade Evert Fredriksson och fortsatte:

- Vi har en bra orkester i dag och det är bra dansväder, kanske är det därför.

Evert Westman, som dansade till Jontez för tredje gången, ville gärna instämma i hyllningarna av dragplåstret.

- Sångaren sjunger bra och han kan dessutom hantera flera instrument. De sprider glädje på dansgolvet!

FRIDA ANTER

Mer läsning

Annons