Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utveckling och förädling av flygplatsen

Annons

Näringslivskontoret har anlitat Carl Rönn, Siljansnäs Air Park, som "flygfältsutvecklare".

- Under våren ska han arbeta en dag per vecka med uppdraget, säger Ola Granholm.

Förra torsdagen hölls ett stormöte, där alla som i dag har verksamhet i anslutning till Tallheds flygplats var inbjudna.

- Det kom 30-35 personer till informationen, mest flygare och motorfolk. Än så länge finns inget bestämt förslag att ta ställning till, utan den riktning satsningen får, är beroende av vilka synpunkter och idéer som kommer in under våren, säger Ola Granholm.

Vid det första mötet var det blandade reaktioner från de närvarande.

- Vissa var väldigt avvaktande, medan andra var oerhört positiva till att något ska hända med flygfältet, konstaterar Ola Granholm.

Flygfältsutvecklaren Carl Rönn har börjat sitt arbete och hans första intryck är att Tallheds flygfält är en stor och fin anläggning med många aktiviteter.

- Infallsvinkeln vi utgår från är att det varierade utbudet även ska vara kvar i framtiden. Vad vi ska göra i ett första skede är att få till en riktig plan hur fältet ska disponeras i framtiden. I Siljansnäs stadsplanerade vi området och gjorde även en detaljplan. Tanken är att det ska ske även i Orsa, säger Carl Rönn.

Nästa steg är att så många som möjligt ska få komma till tals.

- Då gäller det inte enbart dem som är aktiva med verksamheter på fylgfältet. Även boende i grannkommunerna ska få säga sitt. Det kan finnas många som har idéer, önskemål eller till och med klagomål. Allt ska beaktas för att det ska bli så bra som möjligt, när vi senare bestämmer verksamheter och aktiviteter.

I arbetet som Carl Rönn påbörjat, ska han också undersöka möjligheterna till samarbete med flygplatserna i Mora och Siljansnäs.

- Ser vi enbart ur flygperspektivet har vi i dagsläget tre fält runt Siljan. Förutom Tallhed är det Siljansnäs och Mora. Det är tre bra fält som kompletterar varandra väldigt bra. Det finns många samordningsvinster att göra, för att minimera konkurrenssituationer så att helheten blir stark och komplett.

I arbetet med

att utveckla fältet är det Ola Granholm och Carl Rönn som är kontaktpersoner.

- Jag arbetar ju bara en dag i veckan med Tallheds flygplats, men jag är lätt att nå med e-post på adressen info@siljanairpark.se, säger Carl Rönn.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons