Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uttalar mig som politiker

Annons

Svar till Anders Jers,

den 20 juni.

Du skriver att jag inte ska blanda in politik i det jag vill förmedla. Det finns en enkel förklaring till det, nämligen: Det är som politiker jag uttalar mig i frågan, därav den lilla bokstavskombinationen bakom mitt namn i insändaren.

Åke Nyströms arbete känner jag mycket väl till. Vi har haft personlig kontakt vid ett flertal tillfällen, och jag håller fullständigt med dig om att 25 procent inte räcker för en ungdomssamordnartjänst men jag anser ändå att tio timmar per vecka är långt bättre är noll timmar som vi har i dag och en god start på en tjänst som på sikt kan utökas.

Vilka kriterier som gäller för den av kommunen sökta tjänsten som drogsamordnare har jag full koll på, även regeringens syfte med sina satsade 115 miljoner kronor och de kriterierna är väldigt tydligt kopplade till insatser kopplade till alkohol- och drogområdet.

Du skriver att jag har en snäv tolkning av det drogförebyggande arbetet men det har över huvud taget inte varit aktuellt att tolka det. Det som däremot tolkats är inriktningen på tjänsten och den inriktningen är tämligen snäv.

Din sista "attack" om att jag ska släppa den politiska prestigen och börja stötta ungdomsarbetet i kommunen känns bara plump. Du vet mycket väl att jag helhjärtat, och på flera plan, arbetar aktivt med ungdomsfrågorna i kommunen och att jag brinner för de frågorna.

Så din avslutning av insändaren stoppar jag in i facket för ogenomtänkta grodor och glömmer den snabbt!

ANN-LOUISE EKLUND (MSP)

Mer läsning

Annons