Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utpressningshärva leder till Grängesberg

Annons

34-åringen sitter bland annat häktad för grov misshandel och grov utpressning mot en av företagarna, något som skulle ha skett i januari i fjol i Grängesberg.

Ulf Göranzon, informatör hos länskriminalen i Stockholm, bekräftar att det finns en koppling mellan en av företagarna och Grängesberg men med hänsyn till den pågående utredningen vill han inte utveckla sambandet närmare.

34-åringen greps under spektakulära former förra veckan vid entrén till varuhuset NK i Stockholm tillsammans med två andra personer.

Det handlar om två olika utpressningsfall men med vissa beröringspunkter.

Biträdande chefsåklagare Per Lindqvist i Stockholm leder båda utredningarna och Ulf Göranzons bedömning är att Lindqvist kommer att begära förlängd häktningstid på de inblandade för att ro utredningen i land.

34-åringen sitter häktad för grov misshandel och grov utpressning samt försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen.

Han är ledare för Bandidos i Ludvika och var tidigare aktiv i nazistkretsar och dömd till långa fängelsestraff för och rån och rånförsök.

1999 dömdes han till fängelse i ett och ett halvt år för medhjälp till grovt vapenbrott.

Ludvikabon har varit ledare för Bandidos underavdelning i Säffle och anses ha varit med och byggt upp mc-klubben X-team i Falun.

Han pekades också ut som vapenleverantör vid polismorden i Malexander.

27-åringen häktades för försök till grov utpressning i Stockholm samt vapenbrott, då en pistol påträffades när polis tog sig in i hans lägenhet i Ludvika. Mannen flyttade till Ludvika 2005 och är tidigare dömd till fängelse för rån, narkotikabrott och grov misshandel.

Mer läsning

Annons