Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utpressningsförsök om 300 kronor kostar ung man över 10 000 kronor

En ung man från Falu kommun har dömts för försök till utpressning. Han pressade en annan man på 300 kronor och döms nu till att betala sammanlagt 10 000 kronor i dagsböter och skadestånd.
Den unge mannen förnekar brott.

Annons

En ung man från Falu kommun har dömts för försök till utpressning. Han pressade en annan man på 300 kronor, via meddelanden i ett chattprogram. Obs: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Här stiger vattnet mot rekord – se de unika tv-bilderna från luften

Gammalt gräs torkar blixtsnabbt: Expertens tips och råd för att undvika gräsbränder

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 20-årsåldern och bosatt i Falu kommun. I februari i fjol umgicks han med en annan man i Borlänge och efter att de hade träffats så har den andre mannen berättat att den nu dömde mannen krävde honom på 300 kronor, annars skulle han skicka ofördelaktig information om mannen till dennes föräldrar och arbetsgivare. Detta ska ha framförts via ett chattprogram via telefonerna.

Den nu dömde mannen förnekar brott. Han medger att han umgåtts med den andre mannen men menar att han inte alls har skrivit något hotfullt till honom. Han har ingen förklaring till varför den andre mannen kan visa upp konversationen i fråga. Han har varken lånat ut sin telefon eller sitt lösenord till chattprogrammet.

Falu tingsrätt anser att utredningen visar att det var den unge mannen som hade skickat meddelandena till den andre mannen och på så sätt försökt pressa honom på pengar.

Tingsrätten dömer mannen för försök till utpressning. Han döms till villkorlig dom samt till att betala 90 dagsböter á 50 kronor, sammanlagt 4 500 kronor. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till målsäganden samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons