Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utpressningsdömda överklagar

/

Annons

Det var på torsdagen som Stockholms tingsrätt meddelade dom i målet rörande den stora utpressningshärvan med Bandidos-kopplingar.

Bland de sju åtalade kommer tre från Dalarna och två av dem, den 34-årige presidenten för Bandidos Ludvika och en 27-årig medlem i Bandidos supporterklubb X-team, dömdes till de längsta fängelsestraffen.

Ett och ett halvt år respektive två års fängelse.

Men det domslutet kan komma att ändras.

Redan i går meddelade den advokatbyrå som den 27-årige X-team medlemmen från Ludvika anlitat att domen kommer att överklagas. Någon motivering till det lämnades dock inte, eftersom försvarsadvokaten hade tagit semester.

Begäran om ny rättslig prövning kommer också att bli aktuellt för presidenten för Bandidos Ludvika. Hans advokat, Per Borgblad, uppger att även om beslutet om överklagan ännu inte säkert fattats, så blir det sannolikt så.

- Ja, han är ju klart missnöjd med domen. Han anser att han är oskyldig, säger Borgblad.

34-åringen erkände i rätten att han utdelat ett slag vid ett tillfälle, under en händelse i en lägenhet i Grängesberg. I övrigt nekade han till all inblandning i de påstådda indrivnings- och utpressningsfallen som han åtalades för och i förrgår också dömdes för.

Överklaganden i målet ska vara inlämnade senast den 19 juli. I nära anslutning till det datumet förväntas också åklagaren Per Lindqvist bestämma sig för om även han ska klaga på domsluten.

Mer läsning

Annons