Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utpressning bakom Överkalixmord

Annons

En 37-årig man har begärts häktad misstänkt för ett mord i Överkalix på söndagen. Mycket tyder på att det rör sig om en uppgörelse i kriminella kretsar.

Dramat inträffade i ett hus i byn Kangis utanför Överkalix tidigt på söndagsmorgonen när en man i 30-årsåldern blev skjuten. Han sattes i en bil av några personer som skulle köra honom till sjukhus, men när ambulansen mötte personbilen i Töre var mannen redan död.

Under söndagsförmiddagen greps fem personer som förhördes under dagen, varav tre anhölls av åklagaren. Under måndagen har den misstänkte gärningsmannen begärts häktad, medan de två andra fortfarande sitter anhållna.

Under lördagskvällen hade mannen som dödades varit i bråk med den misstänkte gärningsmannen, som han kände sedan tidigare. Den nu avlidne mannen sökte senare upp den misstänkte skytten i huset där han befann sig och slog sönder ett fönster.

Enligt uppgifter från Piteå Tidningen har den 37-årige gärningsmannen avlossat två skott med ett grovkalibrigt vapen. Han greps under odramatiska former tillsammans med två andra personer, när de med bil skulle lämna byn.

Enligt Yngve Hansson, polischef i Överkalix, tyder mycket på att dramat beror på en uppgörelse.

TT

Mer läsning

Annons