Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utökat vuxenstöd för gymnasieelever

Annons

Två personer har arbetat halvtid i stödlägenheten för gymnasiets elever och nu kommer den tiden att utökas.

-Vi kommer att ta beslut i kommunfullmäktige om ett tilläggsanslag på 160000 kronor för att vi ska säkra en utökad verksamhet resten av året. Vi har även förankrat detta bland de olika partierna, säger nya kommunalrådet Tom Martinson.

Det här betyder att det kommer att vara två heltidstjänster i lägenheten. Man kommer att förlänga tiden fram till tre på nätterna om det visar sig att man måste rycka in och hjälpa elever på olika sätt.

-Det är drygt hundra elever från andra orter som har boende i Malung. I elevboendet ingår vuxenstöd och främst då det gäller första årskursens elever gäller det beondet i kvarteret Fällen och för att man ska få en ännu bättre verksamhet i 744:an utökas nuvarande verksamheten.

-Förutom själva boendet och vuxenstödet kommer det i elevboendet att ingå möjligheten att äta frukost och middag på gymnasieskolan, säger kommunstyrelsens representant Ola Olin.

Ola ingår i den arbetsgrupp som har arbetat med de här frågorna. Förutom Olin ingår också i den arbetsgruppen Ann-Louise Eklund, Tobias Johansson, Ola Granath och Stefan Petersson.

I det här samarbetet ingår fyra parter och sedan tidigare finns det 320000 kronor budgeterat till verksamheten vid 744:an fördelat på Malungshems AB, Socialnämnden, Kommunstyrelsen och Barn och- utbildningsnämnden.

Alla inblandade parter är överens om att det här varit en mycket bra verksamhet.

När man förstärker den kommer det att bli ännu bättre. Det har också avspeglat sig på att det blivit betydligt lugnare bland eleverna och deras boende. Bland annat mindre stök och bråk och knappast någon skadegörelse längre.

-När eleverna väljer gymnasieiutbildningar är tillgången till ett bra och tryggt elevboende en mycket viktig faktor. Det ska man ha när man kommer till Malung säger Ola Olin i arbetsgruppen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons