Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utkastare misstänks ha dödat svensk

Annons

En 29-årig man har gripits misstänkt för att ha dödat den 24-årige svensken i Nessebar, uppger den bulgariska nyhetsbyrån Novinite.

29-åringen arbetar som dörrvakt och utkastare på nattklubben Help i Nessebar. Han delgavs på onsdagen misstanke om vållande till annans död.

Det var natten till måndagen som 24-åringen och hans 26-årige kamrat hamnade i bråk med dörrvakter på Help. Nattklubbsägaren har i medier sagt att svenskarna var beväpnade med kniv och knogjärn, men det är inga uppgifter som bekräftats officiellt.

På en filmsekvens som visats i bulgarisk tv tar en av dörrvakterna sats och hoppar på den liggande svenskens huvud. En civilklädd polis som syns i bild låter bli att ingripa.

Svenskarna skadades allvarligt och fördes i ilfart till sjukhus, men 24-åringens liv gick inte att rädda.

Polisens agerande i samband med bråket ska utredas.

Strax efter dödsfallet rapporterade bulgariska nyhetsmedier att tre personer gripits misstänkta för dödsmisshandeln. De uppgifterna tillbakavisas nu av polisen.

26-åringen vårdas fortfarande på sjukhus.

Dödsmisshandeln har skapat rubriker i Bulgarien. Politiker och näringsliv har uttryckt en oro för att turistnäringen ska påverkas av den senaste tidens rapporter om våldsamheter i semesterorter som Nessebar och Sunny Beach. Efter måndagens dödsmisshandel kräver lokala näringsidkare att fler poliser ska patrullera stadens gator för att förhindra liknande tragiska incidenter i framtiden.

Det fanns på onsdagskvällen inga uppgifter om hur 29-åringen ställer sig till misstankarna som riktats mot honom.

Sveriges ambassadör i Bulgarien, Bertil Roth, träffade i dag landets inrikesminister för att ta upp dödsmisshandeln.

Att ambassadören tagit upp frågan på ministernivå beror enligt honom på att Bulgarien har ett centraliserat samhälle med en korrupt poliskår.

TT

Mer läsning

Annons