Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbyggnaden är lagd på is

Annons

Under våren var det tänk att etapp tre vid Hjultorget i Insjön skulle komma i gång. Gamla Willhanstomten mellan Clas Ohlson och det nya affärscentrat ska bebyggas så det gamla och det nya kring Hjultorget får kontakt .

För att möta byggherren Nils Skoglunds önskan om att eventuellt få bygga tre våningar i stället för en på den aktuella marken, så har detaljplanen för området ändrats. Ärendet klubbades igenom vid senaste fullmäktigemötet utan reservationer, men nu har planen överklagats av Insjöns intresseförening.

- Vi har absolut inget emot Hjultorget, inte alls! säger ordföranden och tillika fullmäktigeledamoten Robin Malm (kd).

- Det vi överklagat är saker som finns med i planen, men utanför Hjultorget. Vi har inget annat val eftersom kommunen enligt vårt förmenande gjort detaljplanen för stor, säger han.

Det intresseföreningen efterlyser i sin överklagan är bland annat en översiktsplan som visar hur kommunen tänkt sig med exempelvis gång- och cykelvägar längs den smala Insjövägen. Man undrar också hur Hjultorget ska knytas samman med den planerade parken på gamla skoltomten.

- Vi har haft uppe frågorna tidigare med kommunen, men de har inte lyssnat, fortsätter Robin Malm.

Om precis en vecka ska kommunen och Insjöns intresseförenings kommunikationsgrupp träffas och fortsätta diskutera frågan.

Mattias Skoglund, som ansvarar för utbyggnaden av Hjultorget, är inte allt för oroad över överklagandet.

- Vi har ingen precis deadline satt för etappen, men inom några månader bör vi komma i gång, säger han till tidningen.

- Skulle ärendet dra ut på tiden hoppas vi de delar av detaljplanen som rör Hjultorget kan godkännas medan det andra får lösas för sig.

Ingen kan i dag säga hur lång tid det kan ta innan detaljplanen för Hjultorget blir godkänd.

- Länsstyrelsen behöver säkert någon månad på sig och sedan måste även det beslutet vinna laga kraft. Skulle ärendet överklagas ytterligare så blir det ett fall för regeringen och då kan det ta flera år, säger stadsarkitekt Sven Lindberg.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons