Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utan medicinsk bärkraft

Annons

Om någon av oss hade suttit i riksdagen hade vi röstat för en misstroendeförklaring mot regeringen i sin helhet för den ovärdiga behandlingen av tsumanikatastrofen. Det är statsministern själv som är huvudansvarig för att vi hade och har en så bristfällig katastrofberedskap och katastrofplanering i Sverige.

Vi tycks också ha en statssekreterare i statsrådsberedningen, det vill säga en av statsministerns närmaste medarbetare, som ostraffat får ljuga om ett samtal som uppenbarligen aldrig har ringts. Den taffliga bortförklaringen lurar få.

Här i Dalarna har vi också ett socialdemokratiskt parti som vränger orden. Landstingsrådet Alf Johansson (s) försöker vinna tid genom att tala om en så kallad ambulansakut, ett nytt politiskt modeord som saknar medicinsk bärkraft. En akutmottagning är en mottagning som dygnet runt har tillgång till specialistläkare i invärtes medicin samt anestesiologi (det vill säga narkosläkare).

Avskaffar man detta är det ingen akut längre i Ludvika. Någon oberoende utredning av de aviserade nya nedläggningarna letar man förgäves efter, något som vi begärt ända sedan Folkkampanjen för sjukvården startades för sex år sedan. Redan genomförda nedläggningar på länets akutmottagningar tar liv, fler nedläggningar kommer att ta ännu fler liv. Vill vi verkligen ha det så?

Rösta annorlunda i nästa val, varför inte ta vår garanterat fräscha valsedel?

KEN SWEDENBORG DALARNAS SJUKVÅRDSPARTI INGRID GESTER FOLKKAMPANJEN FÖR SJUKVÅRDEN

Mer läsning

Annons