Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA tonar ned Mellanöstern-konferens

Annons

Vita huset varnar för alltför höga förväntningar på den internationella konferensen för att få fart på fredsprocessen i Mellanöstern som president Bush föreslagit. "Det blir ingen stor fredskonferens".

I själva verket, sade talesmannen Tony Snow, kommer det inte att bli någon konferens över huvud taget och rättade därmed sin egen beskrivning av Bushs inbjudan till Israel, palestinierna och några av deras arabiska grannar för att väcka liv i fredsprocessen.

På utrikesdepartementet sade talesmannen Sean McCormack att mötet kommer att äga rum i USA. Han tonade dock ned möjligheten att det skulle ske vid Camp David, det officiella presidentlantstället.

På frågan om vem som ska leda mötet, kanske utrikesminister Condoleezza Rice eller Mellanösternsändebudet den förre brittiske premiärministern Tony Blair, svarade Snow att ingen är tillsatt.

När George|W Bush höll sitt Mellanösterntal i Vita huset i måndags sade han att han ville ha en internationell konferens för att få fart på fredsprocessen i Mellanöstern.

Hamas fördömde utspelet medan det välkomnades av såväl Abbas som Israel.

TT

Mer läsning

Annons