Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA-flyg angrep mål i Bagdad

Annons

30 "terrorister" dödades när amerikanskt stridsflyg på onsdagen slog till mot slumområdet Sadr-staden i Bagdad, meddelade USA-militären.

Räden sades ha varit riktad mot Iranstödda väpnade män, men boende i området sade att också civila dödsoffer hade krävts.

Samtidigt fortsatte irakiska och amerikanska markstyrkor att jaga medlemmar av det nätverk som enligt amerikanska officerare fört in vapen och sprängämnen från Iran till Irak och skickat irakiska upprorsmän till Iran för träning där.

"Under operationen iakttog attackstyrkan och luftunderstödet ett fordon och en större grupp beväpnade män som till fots försökte angripa marktrupperna", hette det i militärens uttalande.

"Som svar på den organiserade terroriststyrkans hot kallades flygstöd in mot terroristfordonet och terroriststyrkan. Ett 30-tal terrorister dödades", förklarade militären vidare.

Ett vittne sade till en AFP-fotograf att elva personer hade dödats i ett amerikanskt flyganfall i grannskapet. Bland de döda fanns tre barn och fyra kvinnor. Även polisen i Bagdad talade enligt Reuters om elva dödsoffer.

En tjänsteman sade att angreppet hade kommit i gryningen. Hundratals upprörda sörjande bar minst tre kistor, draperade i irakiska flaggor, genom gatorna i Sadr-staden, rapporterade Reuters.

TT

Mer läsning

Annons