Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskattat julspel

Annons

I måndags och i går besökte 340 dagis- och skolbarn Korskyrkan för att vara med om en dramatisering av Jesu födelse. Medlemmarna i kyrkan har gjort allting tillsammans, bland annat byggt upp en scen med stallet där Jesus föddes. Erika Lagerström, medlem och berättare för dagen, har skrivit berättelsen baserad på Bibeln men anpassat den efter barnens ålder.

- Jag skrev berättelsen för några år sedan men har nu gjort om den lite efter deras åldrar. Vi kan ju inte ha samma historia för dagisbarnen som för mellanstadiebarnen, då blir det för svårt för dem, förklarar hon.

Medan Erika berättade historien med inlevelse spelade skådespelarna på scenen. Maria spelades av Elin Persson och Josef av Fredrid Lagerström. Utöver dem fanns det både änglar och herdar med.

Förutom gester och repliker bjöd skådespelarna både på sång och dans. Änglarna dansade till en låt av Carola och både Josef och Maria bjöd på sång ackompanjerade av ängeln Annie Persson på piano och keyboard. Dessutom sjöng skådespelarna tillsammans med publiken Stilla natt och Nu tändas tusen juleljus.

Under gårdagens andra föreställning var det barn mellan 10 och 12 år som tittade. Man kan tro att den levande julkrubban var fängslande eftersom de flesta satt tysta och stilla under den halvtimme spelet varade. Spelet avslutades med att Josef, Maria och Jesus flydde till Egypten och slutet följdes tätt av rejäla applåder från den engagerade publiken.

Enligt Erika Lagerström har det varit mycket positiv respons från såväl skolpersonal som elever och förhoppningarna finns att den levande julkrubban ska återkomma nästa år.

- Det är lärare som redan sagt att de vill komma tillbaka med elever nästa år, slutar hon glatt.

ANN-MARIE KARLSSON

Mer läsning

Annons