Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsagda från Mora of Sweden

Annons

Mora of Sweden bildades då KJ Erikssons och Frosts knivfabriker slogs samman den första januari 2006.

- Då förklarade företagsledningen att det inte skulle bli några förändringar, säger AnnBritt Hägesten.

51-åriga AnnBritt var maskinoperatör, men hade inte jobbat där så länge, bara i fem år.

Betydligt längre, i 36 år, hade Evert Bäcke arbetat åt företaget.

- Ett par veckor före jul talade de om att det skulle bli uppsägningar, berättar Evert. Det var alltså före julen 2005. I mars 2006 varslades 20 kollektivanställda om uppsägning. Efter förhandlingar med facket sades 18 personer upp, bland dem fanns också några tjänstemän.

Den 3 april kallades de drabbade in på kontoret där de fick reda på att de blev uppsagda på grund av arbetsbrist och brist på tillräcklig kompetens.

- Jag frågade hur det kunde komma sig att jag som arbetat där i 36 år inte hade kompetens, säger Evert som menar att han inte fick något riktigt svar på sin fråga.

Kenneth, Evert, Jan-Olof och AnnBritt hade trott att uppsägningarna skulle ske efter LAS-listan, så att de som jobbat där kortast tid skulle få gå först. Nu visade det sig att företaget gjort en kompetenslista över de anställda, en lista som enligt Kenneth, Evert, Jan-Olof och AnnBritt innehöll många fel.

- Det finns sådana som har mindre kompetens än oss men som ändå fick vara kvar på företaget, säger Evert.

AnnBritt hade varit sjukskriven, då hon hade problem med händerna, så hon arbetstränade två timmar om dagen på företaget. Kenneth, som hade haft problem med förslitning i nackkotorna ända sedan början på 1990-talet, hade tidigare varit helt sjukskriven, men var halvt sjukskriven och höll på att kämpa sig tillbaka, då han blev uppsagd.

- Jag frågade om uppsägningen berodde på att jag varit sjukskriven för problemen med händerna, men de sade att så var det inte, berättar AnnBritt.

44-årige Jan-Olof Jonsson som jobbat åt Mora of Sweden i 26 år tror dock att han blev uppsagd på grund av att han varit långtidssjukskriven för problem med ryggen.

Evert Bäcke menar att hans uppsägning berodde på att han betraktades som obekväm.

- Den nya ledningen uppmanade de anställda att tala om vad de tyckte och det gjorde jag, men det uppskattades inte, säger Evert.

AnnBritt tycker nu att de fem åren på företaget känns som en glugg i livet.

- Var man inte värd någonting? undrar hon.

AnnBritt gick hem direkt, då hon fick beskedet om att hon måste sluta.

- Det kändes kränkande att vara kvar där, förklarar hon.

Kenneth Lihm berättar att han haft yrkesstolthet. Nu är den känslan borta.

- Man blir folkskygg, säger han.

Kenneth och Evert har inte varit med i facket.

- Vi enades om ytterligare tre personer på företagets önskelista, de som inte var organiserade, har metallfackets lokale ombudsman Benny Lissbol skrivit i en redogörelse för hur ärendet hanterats.

Jan-Olof är besviken över att de inte fått hjälp av facket.

- Vi borde ha fått sett kompetenslistan och kommenterat den, innan Benny satte dit sin namnteckning och på så sätt godkände den, tycker Jan-Olof Jonsson.

Benny vill inte kommentera uppsägningarna utan hänvisar till Kent Mohlin på IF Metall, som utrett både fackets och företagets agerande.

- De som inte är med i facket ska naturligtvis inte diskrimineras, men vi förhandlar bara för våra medlemmar, förklarar Kent Mohlin.

Enligt Kent gick facket igenom kompetenslistan tillsammans med berörda personer och företagsledning, utan att hitta några allvarligare fel.

Jan-Olof Jonsson var med på ett sådant möte, men han tycker fortfarande att hans kompetenslista inte var riktig. En representant för fackklubben höll med Jan-Olof om att poängen på listan var fel.

- Här var det två företag, KJ och Frosts, som slogs samman till Mora of Sweden. Ena företaget hade under några år satsat på kompetensutveckling av personalen, KJ, medan det andra inte gjort det.

- De flesta som fick sluta kom från Frosts, det företag som inte haft kompetensutveckling, säger Kent Mohlin.

- Kom ihåg att det här också är duktiga människor, men det är inte säkert att de har just den kompetens som arbetsgivaren kräver.

- Jag förstår att de är ledsna, säger Kent Mohlin.

Carin Nises uppger att Mora of Sweden haft mycket att göra under hösten och då erbjöds de som sagts upp nya tillfälliga anställningar, några tackade ja och gick tillbaka till jobbet medan andra tackade nej. Företaget har haft 22 extra anställda, några av dem har fortfarande jobb där.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons