Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprörande behandling av Falu kommuns äldre

Annons

Beslutet att stänga servicehusen i Falun orsakar stor otrygghet och oro bland de boende. Stängningen av en fantastiskt fin miljö på servicehuset Kardmakaren med matsal och övriga utrymmen är en obegriplig åtgärd, då enligt uppgift kommunen har kontrakt på lokalerna ytterligare fem år och med detta en ansenlig hyreskostnad att betala.

Samvaron i matsal och eftermiddagssamling har positivt bidragit till ett bättre välbefinnande hos de boende och dessutom gjort att de har klarat sig bättre på egen hand.

Matsalen ska nu stängas den 31 maj.

Dagens lunch består av salladsbuffé, varmrätt, smör, bröd, lättöl eller mineralvatten, kaffe och kaka. Den ska ersättas av en lunchlåda med enbart varmrätt och 2,5 deciliter måltidsdryck. Trots försämringen i vad som ingår i måltiden kommer kommunen att ta ut samma pris som tidigare!

Detta är en ren oförskämdhet mot de gamla som i de flesta fall inte har något alternativ utan snällt får betala vad kommunen behagar begära!

Kaffeserveringen på eftermiddagarna skulle fortsätta till den 31 augusti. Detta kändes väl som ett litet plåster på såren. Men nu sviker man igen och kaffeserveringen har redan upphört.

Nu är det många av de gamla som mår förfärligt dåligt och de kommer i förlängningen att behöva betydligt mera kostsamma insatser från kommunen bara av den anledningen.

Tänk till och visa att ni inte är sämre än att ni kan ändra er!

LEDSEN OCH BESVIKEN ANHÖRIG

Mer läsning

Annons