Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprörande avslag

Annons

Om uppgifter i NLT:s artikel om Brian Falks ansökan om bygglov stämmer, så kan man inte annat än häpna. Byggnadsnämnden menar att anslutningen till väg 604 är trafikfarlig på grund av ekipagen måste använda hela vägbanan för att ta sig ut vid högersväng (mot Grängesberg).

Med det resonemanget måste man fråga: Vilka mindre väganslutningar är då inte trafikfarliga längs väg 604, eller övriga vägar med samma vägbredd?

Jag kör själv lastbil med släp och kan konstatera att det inte hör till ovanligheterna att man måste använda "fel körfält" för att komma in och ut på mindre väganslutningar.

Brian Falks uppställningsplats ligger alldeles intill väg 604. Jag vet inte var den klagande grannen/grannarna bor.

Men om bullret och avgaserna från Brian Falks uppställningsplats upprör så torde problemet ändå finnas kvar även om Brian Falk upphör med verksamheten.

Jag har helt enkelt svårt att svälja argumenten för avslaget. Man får lätt misstankarna att det ligger något annat bakom.

Det kanske inte var så klyftigt att anlägga en uppställningsplats innan man fått bygglov, men jag förstår att Brian Falk vill ha uppsikt över sina fordon. Det är väldigt kostsamt och medför en massa extra besvär att utsättas för stöld och vandalisering.

Slutligen vill jag påpeka att jag inte känner Brian Falk personligen, ingen i byggnadsnämnden, inte heller någon granne i omnejderna kring Brian Falks uppställningsplats.

Mitt engagemang uppstod när jag läste artikeln och kunde konstatera återigen, hur byråkrater och politiker gör sitt bästa för att motarbeta småföretagare.

JOHAN

Mer läsning

Annons