Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppmuntra istället

Annons

Det känns oerhört problematiskt att vara arbetstagare och fackföreningsengagerad i ett nyalliansstyrt land som Sverige. I en TV4- debatt på morgonen den 2 januari deltog en regeringsledamot från, m+c+fp+kd-alliansen, en LO-ekonom samt en arbetssökande som varit utan arbete i över tre år!

LO-ekonomen och den arbetssökande, vilka båda företrädde den senast i tolv år regerande, s+v+mp-kartellens muddringsteorier i arbete åt alla och plusjobbens förträfflighet, hade ingen förståelse för att nuvarande regeringen behöver några månader på sig för att lösa problemet när föregående regering inte kunde lösa problemet på tolv år.

Man tramsade på i agitatorisk anda och den civiliserat talande "Nya arbetarpartiets" talesman vann säkert poäng med sitt uppträdande och kvalificerat innehåll i sin argumentation för ett arbetande samhälle. För mig tycktes innehållet i LO-ekonomens argumentation tyda på att facket behöver dessa arbetslösa för att agera för i kampen mot arbetslösheten och att den arbetssökande inte ville ha ett arbete där lönen skulle vara avtalsenligt samtidigt som man nu klagar över att man inte har fått ett arbete på tre år.

För detta tycks den nya regeringen få skulden för. Vad är det för samhälle vi lever i? Stor del av befolkningen vill inte arbeta men vill det om man får samhälleliga bidrag och svart arbete på sidan om. Varför inte uppmuntra nuvarande regeringen i sitt arbete att förbättra för alla som ska och vill vara med om en förändring och förbättring för och i framtiden.

OLAVI TIMONEN

Mer läsning

Annons