Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter hävdar att riksdagsledamoten Anna Hagwall tvingas lämna Sverigedemokraterna

Riksdagsledamoten Anna Hagwall från Rättvik påstås vara på väg att uteslutas ur Sverigedemokraterna. Det hävdar Aftonbladet, som hänvisar till egna källor.

Annons

Riksdagsledamoten Anna Hagwall (SD) bor i Rättvik.

Anna Hagwall fick i början av oktober svidande hård kritik av egna partiet sedan det stod klart att hon lämnat in en riksdagsmotion om att slopa presstödet och splittra ägandet av medierna i Sverige. Inte minst kritiserades hon för motiveringen i media att "ingen familj, etnisk grupp eller företag ska få äga mer än fem procent av media". I motionen påstod hon - felaktigt och utan belägg - "att hela 80 procent av medierna ägs av en och samma ägare".

Anna Hagwall (SD), riksdagsledamot från Rättvik.

I DT förklarade hon att "Jag kan ha fel på procentsatsen, men Bonniers äger och styr mycket. Det handlar om veckotidningar och dagstidningar. Detta är inte bra för demokratin när mångfalden inte garanteras inom media".

Sverigedemokraternas ledning tog snabbt avstånd från motionen och uttalandena. Anna Hagwall uppmanades samtidigt av partiet att lämna alla sina utskotts- och styrelseuppdrag i riksdagen. Vilket hon också gjorde - och lovade samtidigt att inte kandidera för en ny mandatperiod i riksdagen.

Fotnot: När DT:s kvällsreporter når Anna Hagwall sent på fredagskvällen, kan hon bekräfta att Sverigedemokraterna har startat ett uteslutningsärende, men vill inte kommentera mer.

Mer läsning

Annons