Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt väggarna kulturellt

Annons

Nu finns 60 antagna och belönade bilder att beskåda i svartvita salongen Dalarna 2006 som hänger i sädesmagasinet på Hammarbacken. Ambitionen som fanns när man skulle utse utställningens bilder var att det konstnärliga skulle bedömas och man skulle komma från det tekniska, för att slippa en steril bild.

Därför anlitades Anita Engström, grafisk formgivare, tecknare och målare. 119 bilder lämnades in, tagna av 34 fotografer från åtta klubbar. Av de 60 utvalda bilderna har 15 personer fått diplom och fem personer har tilldelats plaketter.

Bland de fem är Stina Montelius från Ludvika fotoklubb belönad med en plakett för bilden "Ove och Jenny".

-Jag är väldigt stolt över den! Den är tagen vid vår sommarstuga och det är Ove Andersson, vår mentor, och Jenny Enkel som är på bild, berättade Stina Montelius.

På nästa våning var det också vernissage i lördags. Bild och forms utställning innehåller 83 verk med titlar som Kaffeholmen, Sexbomb, Segelfisk, Torrfura, Kristallträd och Mötet. Här finns bland annat handmodellerat glas, lergods, oljemålningar och akvareller. Fram till och med den 29 juni går båda utställningarna att beskåda.

Hammarbackens dag hade mycket att bjuda på med bland annat trolleri, dansuppvisning och marschmusik. Och vädrets makter var vänligt inställda.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons