Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt på Wall Street

Annons

Ekonomisk statistik fick aktiekurserna på börserna i New York att peka uppåt på torsdagen. Men stigande oljepriser och nerskruvade resultatprognoser dämpade investerarnas humör.

Dow Jones industriindex hade vid stängning stigit med 0,4 procent till 12|348,8. Nasdaqs kompositindex gick upp med marginella 0,03 procent till 2|417,9.

Halvledarsektorn och Nasdaq tyngdes av att datachipstillverkaren RF Micro Devices och underleverantören Atmi skrev ner sina vinstprognoser.

Investerarna gladdes åt en ny regeringsrapport som visade att USA:s BNP växt något mer under sista kvartalet 2006 än vid föregående revision. Nyheten om att nyregistrerade arbetslösa sjunkit till den lägsta nivån på mer än två månader var också välkommen. Börshumöret påverkades även positivt av att en prisindikator som används av centralbanken visade att den privata konsumtionen (exklusive livsmedel och energi) stigit mer på årsbasis än vad som förutspåtts.

Men uppgången dämpades av att oljepriserna åter började att stiga i New York. Oro för västländernas relationer med Iran låg bakom och drog ner aktiekurserna i energikrävande tillverkare. Däremot gynnades företag inom oljesektorn.

TT

Mer läsning

Annons