Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp och ner första dagen

Annons

Vädret kunde inte varit bättre för de sportlovsfirare som sökt sig till Hillersboda. Snowboardåkare, slalomåkare och barn i pulka samsades i backen och trots vurpor och liftstopp var stämningen på topp. Blev benen trötta gick det att vila i raststugan, men många valde att avnjuta medhavd matsäck i solgasset på bänkarna utanför. Där hade man utsikt över så gott som hela skidbacken.

Med tanke på att det var sportlovets första dag var antalet besökare förvånansvärt lågt. Men de som hade sökt sig till backen verkade nöjda med att det inte var så trångt.

- Det är det som är så mysigt, säger Åsa Gustavsson, en av ledarna för Dalagårdens sportlovsläger som pågått sedan i lördags.

Drygt 50 mellanstadiebarn deltar i lägret. Pimpling och sporthallsaktiviteter varvas med bibelstudier, och deltagarna verkade nöjda med dagen i skidbacken. 11-åriga Lydia Östberg från Falun var en av dem. Under ett snowboardåk ramlade hon och gjorde illa handleden och vilade därför en stund. Men missödet till trots verkade hon vara vid gott mod.

- Det här är en bra backe, även om Rome Alpin är ännu roligare. Resten av lovet ska jag vara hemma och mysa.

Det är inte bara skolungdomar som vistas i backen. Även de minsta får plats. Föräldrar drog sina småttingar i pulka eller lärde dem den mest grundläggande skidtekniken.

Valentin Jansson, åtta år, från Boda var en av dem som började tidigt. Han har åkt slalom sedan han var två-tre år gammal, vilket märks när han skickligt kryssade fram mellan de andra åkarna. Pappa lärde honom, men det rådde inga tvivel om att han numera klarar sig bra på egen hand. Valentin stortrivs i Hillersbodabacken.

- Det är jättekul! Jag tänker komma tillbaka flera dagar det här sportlovet.

ELINA WESSMAN

Mer läsning

Annons