Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp med mungiporna - dags för revy

Annons

Nu ska det bli ändring på det - Falu nyårsrevy är början till en ny revytid i stan. Det hoppas i alla fall den nya revykonstellationen med Swing Production, det vill säga Eva Sundberg och Pigge Hesselman i kulissen och med flera gamla revyrävar på scenen.

Vad sägs om Kurt Säfström, 64, från Borlänge som spelat revy i 47 år, en legend som fortfarande kan roa publiken med skratt, senast i Ruggugglan, som spelades för fulla hus både i Borlänge och Falun.

Krister Halvfarsson, bjursingen som kan konsten att roa en pub-lik, mångsidig herre, men många strängar på sin lyra.

Och så Sari Ahonen, den lilla tjejen med ett stort humorhjärta, är tillbaka på scenen igen efter några års uppehåll.

- Jag ser fram emot att få spela revy, det ska bli otroligt skojigt, säger Sari.

Kring den rutinerade revytrion finns Mats Naxe, Ulrika Thunell, Elisabeth Nordenberg, Marie Nilsson och Maud Mogren, inga dunungar de heller precis.

Virrit värre heter nyårsrevyn - en passande titel tycker Eva Sundberg och Pigge Hesselman, som tillsammans med kompisen från Älmhultrevyn Lasse Magnusson skrivit revytexterna.

- Revyn speglar som det är i samhället i dag, virrigt både här och där. Vi tar upp en hel del av problematiken, berättar Pigge.

Och politikerna får förstås en känga, precis som det ska vara i en nyårsrevy.

Bland annat får landstingsrådet Alf Johansson bokstavligen "smisk" i ett av numren.

Men vad vore en revy utan sång och dans. I det här rutinerade revygänget finns även sång- och danstalang, så var beredda på att det svänger.

- Det är en klassisk nummerrevy, vår ambition är att folk ska skratta, säger Pigge Hesselman.

Pigge kommer förresten att spela revy i Älmhult, som han gjort sedan början på 70-talet, så det blir sambon Eva som håller i trådarna för Falu nya nyårsrevy som har premiär på nyårsafton. Totalt handlar det om sex föreställningar.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons