Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unnés insändare var det dummaste jag läst

Annons

Svar till Henrik Unné, 10/8:

Något så dumt som Unnés insändare har jag aldrig läst.

Det är ironi tänkte jag, men nej, det verkar som HU verkligen tror på det han skriver, och det är skrämmande.

Han tror att schejk Omar Bahri är talesman för alla muslimer på jorden. Så är ju inte fallet. Omar Bahri talar för en mycket liten, men högljudd, grupp fanatiker. Att då döma ut alla muslimer på grund av en liten grupps handlingar och uttalande är ju lika korkat som att säga att alla kristna tycker samma sak som krigsförbrytaren G.W. Bush med hans tokhögerkristna värderingar.

HU påstår att västerländsk civilisation är bättre än den muslimska. Själv är jag faktiskt inte så säker.

Dumhet, ignorans, girighet och kärlek till makt, verkar vara det postkapitalistiska västerländska samhällets ledord i dag.

När han sedan skriver att vi har vår moraliska rätt att använda vår (västerlandets) överlägsna ekonomiska och militära styrka, då känner jag en unken stank från en rutten fascistisk ideologi.

Vad HU verkar ha missat är ju att det är ju precis det vi gjort, använt vår överlägsna ekonomiska och militära styrka i flera hundra år, för att kuva länder och folk i vad vi nu kallar tredje världen.

Det vi kallar terrorism i dag är ju bara en fortsättning på den vite mannens krig mot resten av världen som pågått i flera sekler.

Efter att vi (västerlandet) plundrat och terroriserat i Afrika, Asien och Sydamerika så har vi nu fått smaka på samma sak på hemmaplan.

Det "kriget" mot terrorism kommer aldrig att kunna vinnas.

MOT DUMHET KÄMPAR

Mer läsning

Annons