Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unionen höll möte om utbildning

/
  • Ola Parten, styrelseordförande för fackförbundet Unionen. Kompetensutveckling av personal ses bli viktigare för att personer som är nya på en arbetsplats ska kunna fylla platser som blir tomma i de stora pensionsavgångar som kommer.
  • Ulrika Hector från förbundskontoret i Stockholm talade om Unionens arbete nationellt för att främja kompetensutveckling.

Ett stort antal platser kommer bli lediga på arbetsmarknaden på grund av att rätt kompetens saknas. Tjänstemannafackförbundet Unionen har frågat sina medlemmar om de får kompetensutveckling. Svaret: hälften får inte det.
– Vi hade det på känn, säger Ola Parten, ordförande i regionstyrelsen.

Annons

Unionen höll på tisdagen ordförandekonferens för Dala regionen. Ulrika Hector, utredare, hade rest från förbundskontoret för att berätta om Unionens arbete centralt i frågor om kompetensutveckling.

Ola Parten och regionschefen Jan Jansson öppnade mötet med att berätta om resultat från den medlemsenkät som genomförts sedan förra mötet. Drygt hälften av medlemmarna i Dalarna svarar att de inte får någon kompetensutveckling. Många upplever att ska det bli någon kompetensutveckling, då måste de ordna det själva. Även många planer som sätts upp blir inte genomförda.

– Vi känner alla till det där när man gör en fin individuell arbetsplan för att utveckla kompetensen och sedan hamnar den i byrån. Efter ett år plockas den fram, dammas av och läggs tillbaka, säger Ola Parten.

Unionen satsar nu på att öka medvetenheten om kompetensutveckling ute på arbetsplatserna. I Dalarna innebär det bland annat skolan får en större roll.

– Vi för samtal med politiker för att det ska satsas på skola och högskola på regional nivå, säger Ola Parten.

Enligt Arbetsförmedlingen Dalarnas senaste arbetsmarknadsbeskrivning är det ett problem för företagen att hitta rätt kompetens till rätt vakans i och med generationsväxlingen. Ola Parten är förtroenderåd på SSAB och ser att kompetensutveckling hos nuvarande personal är bra på flera sätt.

– Arbetsgivarna måste se till att göra en arbetsplats attraktiv och få den ligga i framkant. För att få in ungdomar i dag måste de se att man kan utvecklas, säger Ola Parten.

Ulrika Hector berättade om arbetet med kompetensutveckling på riksnivå. Kompetensutvecklingsfrågan har seglat upp som ett högprioriterat område för Unionen efter deras senaste kongress förra året.

– Begreppet kompetensutveckling upplevs nog som rätt så flummigt. För de flesta innebär det att gå en extern kurs. Vi har bestämt att det betyder att det är en planerad insats att utveckla kompetensen, säger Ulrika Hector.

Enligt Unionens undersökning så kan kompetensutveckling ske genom kollegor, nya arbetsuppgifter att tillfälligt pröva ett nytt jobb.

– Medvetenheten om kompetensbristen har ökat ju närmare de stora pensionsavgångar man kommit. Fokus har hittills legat på att hålla hjulen i gång, säger Ola Parten.

Mer läsning

Annons