Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsresande på dagordningen

Annons

En stor del av mötet ägnades åt en debatt kring tvångsinlösen av Erik Erikssons dödsbos fastighet intill Järmagasinet i Nissbo.

Flertalet talare struntade i att en namnlista cirkulerat i området med protester mot köpet som syftar till att köpa in industrimark som området är till för enligt detaljplanen från 1966.

Kurt Josefsson (bop) och Kjell Carrander (fp) var emot att kommunen utnyttjade sin förköpsrätt men fick inte någon majoritet med sig.

Frågan om det är en kulturbyggnad som ska bevaras som kommunantikvarien vill eller rivas som mark och planeringschefen föreslaget blir en framtida fråga.

Fullmäktige ställde sig bakom Kjell Carranders förslag att kommunen ska vara positiv till att glasa in gågatan. Bengt Andersson (m) fick gehör för sin motion om att kulturminnesmärka arkitekten Cyrrilus Johansson hus i stan där det bäst bevarade är det hus som kan få ett glashus påbyggt, fastigheten Storgatan 28-30.

För en gångs skull råkade miljöpartiets Warren Willey och centerns Mauritz Bropetters inte i luven på varandra. Willey fick ett tack. Det var efter ett kärnfullt inlägg från Willeys sida med stöd till centerns motion att kommunen ska bekosta resor för skolungdomar från ytterområdena till stan under olika lov.

Willey tyckte inte att kommunen utnyttjade sin förhandlingsmöjlighet i Dalatrafik tillräckligt kraftfullt och han liknade kommunstyrelsens yttrande vid ett diplomatiskt avslag.

Seibert Fredriksson (v) höll med Willey och liknade kommunens ombud i Dalatrafiks agerande vid "dödstystnad" och han tyckte att man kunde agera lite hårdare för billigare resor i ungdomens kommun.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons