Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar prisades

Annons

Grangärdebygdens supporterklubb har delat ut sina stipendier för 2004/2005.

Stipendiaterna, vilka får 3 000 kronor var, är trapskytten Dan Nyding från Nyhammar och akrobaten Emma Ivarsson, Grangärde.

Ur motiveringen av stipendiet till Dan Nyding, 15 år ung och tävlande för Högfors IF, går det att läsa: "Dan anses vara en av Sveriges mest lovande trapskyttar."

Motiveringen till valet av Dan Nyding som stipendiat avslutas: "Dan är en målmedveten ung man, vars mål är att tävla i landslaget!"

Stipendium på 3 000 kronor går också till akrobaten Emma Ivarsson, 18 år, från Grangärde.

Motiveringen där lyder: "Emma Ivarsson har med ungdomlig entusiasm och målmedveten träning, visat sig vara en stor talang och ett föredöme för ungdomsidrotten i Grangärde med omnejd."

Emmas cirkusintresse startade i Ludvika Minicirkus, där hon redan som nioåring visade stor talang engagemang och ledaregenskaper, som Emma i dag har stor nytta av som ledare och förebild för Ludvika minicirkus yngre aktiva.

Cirkuslivet innebär för en så stor talang som Emma att det blir mycket uppträdande och resande runt om i världen. Emma har redan hunnit med bland annat Tyskland, Danmark, Finland, USA, och ett tv-framträdande i Lilla Sportspegeln.

Mer läsning

Annons