Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar guidar i naturen i sommar

Annons

Med hjälp av pengar från Naturvårdsverket har Gagnefs kommun anställt sju ungdomar som under sommaren ska fungera som naturvärdar.

Friluftsfrämjandet, Skogsvårdsstyrelsen och kommunens miljökontor finns bland dem som ställt upp som "lärare" för guiderna, som är i 16-17-årsåldern.

De har fått lära sig en hel del om bland annat fäbodmiljöer och naturreservat innan de under hela nästa månad ska guida dem som är intresserade.

Kristoffer Larsson och Karin Rehn kommer att leda turen förbi Mejdåsen-Hartjärn. De ska även visa Kvarna och eventuellt gå på någon fisketur.

Jimmy Edvardsen och Ludvig Ohlnér ska ta turer förbi Bastberget och Östsjöbodarna, medan Karin Roos och Stefan Larsson ska leda vandringar till bland annat Djurmo klack och gå den så kallade Gröngubbens vandring.

Även Tobias Maberg ska leda vandringar till Djurmo klack.

Avsikten med guidningsarrangemangen, som är gratis och som kan bokas via Turistbyrån i Djurås, är att locka ut fler i naturen och se vad som finns i kommunen.

Det är inte nog med att priset bör passa perfekt för de flesta i Gagnefs kommun. Turerna anpassas dessutom efter önskemål.

Omkring 100 000 kronor kostar satsningen på naturvärdar.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons