Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar bjöds på rockshow

Annons

Vem var Elvis? På måndagen fick eleverna i Klockarskolan svar på i alla fall något av frågan med en riktig rockshow i Folkets hus med Bengt Erlandsson och musiker, samt sånggruppen Vocado.

Bengt Erlandsson har gjort föreställningen om Elvis Presley, som nu är på turné för skolungdomar i regi av Musik i Dalarna.

Det bjöds på en bejublad rockshow, blandat med historien om Elvis, från att vara den stora flickidolen genom stora framgångar med massor med hitlåtar och 33 filmer, fram till hans död den 16 augusti 1977.

I en av låtarna sjöng Bengt bakom ett lakan för att illustrera hur det var för Elvis som fick kritik för sina utmanande höftrörelser på scenen så vid ett framträdande i tv filmades bara överkroppen.

I slutet av showen kom han in på scenen i svart peruk och Elvis klassiska glänsande 70-tals kläder och hela gänget hann även med att kliva ner i sidogången till publiken och sjunga och spela. Fast det här handlade om musik från tider långt innan dessa ungdomar föddes gick showen hem.

I showen bjöds låtar som Thats all right mama, Love me tender, Blue suede shoes, Jailhouse rock, A little less conversation, It´s now or never, Teddy bear, Hound dog, Always on my mind och Can´t help falling in love.

Föreställningen framfördes i två omgångar för att Klockarskolans alla elever skulle få möjlighet att ta del av levande musik och en återblick i musikhistorien

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons