Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga sensationsnamn i Brown-regering

Annons

Utrikesministern David Miliband och inrikesministern Jacqui Smith, båda i sammanhanget purunga, är de mest sensationella namnen i Gordon Browns nya brittiska regering.

41-årige Miliband troddes fram till helt nyligen kunna utmana Brown om partiledar- och premiärministerposten efter Tony Blair, men belönas nu för att han inordnat sig i ledet. Han är den yngste på den tunga utrikesposten sedan 70-talet.

Bland sakerna som gör att Miliband uppfyller kraven om förnyelse finns att han rapporteras ha varit skeptisk till Irakkriget och till Blairs tvekan att förra året vädja om en omedelbar vapenvila i Libanonkriget.

44-åriga Jacqui Smith får en kometbefordran från rollen som inpiskare till den tunga inrikesposten.

En första bekräftelse på Browns löfte vid tillträdet i onsdags om "en regering med alla talanger", alltså med medlemmar från utanför Labourpartiet, kommer i och med att baronessan Shirley Williams, liberaldemokrat, får en hittills oklar rådgivande roll.

Bland de mer väntade utnämningarna finns finansminister Alistair Darling och justitieminister Jack Straw, Blairs tidigare utrikesminister som förra året nedgraderades till gruppledare.

Brown har uppenbara problem med att hitta kvinnliga ministrar så det räcker, men Ruth Kelly, tidigare kommunminister, verkar bli transportminister. Hennes tidigare post tas av Hazel Blears.

TT

Mer läsning

Annons