Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga ratar äldrevården

Annons

-Det är lätt att få jobb och det är ganska roligt, men det här är inget jag kan tänka mig i framtiden, säger Martina Jönsson, 19.

Hon sommarjobbar sedan fyra veckor inom Britsarvsgårdens hemtjänst. Tillsammans med kollegan Björn Grenmyr ingår hon i ett arbetslag om åtta personer på dagtid, tre på kvällstid, som hjälper äldre med vård, städning, matlagning och tvättning. Inte heller 21-årige Björn vill satsa helhjärtat på äldrevården.

-Jag vill inte jobba här på heltid. Jag vill hellre studera och resa. Jag tror att många unga har höga ambitioner i dag, många drömmar att realisera. Det går bra att jobba med det här nu, men det är nog svårt om man till exempel vill bilda familj.

"Det går väl an ett tag" är inte bara Björns och Martinas devis, utan också namnet på den rapport som Eva Lundgren och Claes Herlitz på Dalarnas forskningsråd skrivit. Den visar att den största gruppen som nyrekryteras till äldreomsorgen är medelålders kvinnor. Unga som rekryteras brukar söka sig vidare efter ett tag. I rapporten har de intervjuat 300 ungdomar som nyligen examinerats från Kristinegymnasiets omvårdnadsprogram i Falun. Många hade en kritisk inställning till äldrevården.

-Många av ungdomarna hade provat att jobba inom vården och upplevt att organisationen var dålig, arbetsledningen frånvarande och tempot ryckigt. Det var den viktigaste kritiken. Efter det kom lönefrågan, tillsammans med att jobbet är tungt och utvecklingsmöjligheterna små, säger Claes Herlitz.

Martina Jönsson och Björn Grenmyr håller med om delar av kritiken.

-Lönen är ändå rätt okej, om man bor hemma och är van vid studiemedel. Vi tjänar 94 kronor i timmen plus semesterersättning och ob-tillägg. Men det är en hård verklighet här, man märker på många av dem som jobbat länge att de känner sig slitna och utbrända.

Känner ni att ni kan ge de äldre den omvårdnad de behöver?

-Nej. Det är för stressigt för det, vi har för många på för kort tid. Om man ska vara hos någon i tio minuter hinner man göra bara det allra viktigaste.

Vad hinner ni inte med?

-En sak som nästan aldrig hinns med är att låta de äldre komma ut. Många sitter bara inne i lägenheten hela dagarna. Men man får lära sig att inte ta på sig för mycket ansvar och känna dåligt samvete. Det är de politiska besluten det är fel på, det är inte vi som jobbar som är lata, säger Björn Grenmyr.

Organisationen är båda nöjda med. Varje torsdag har arbetsgruppen möte med cheferna där möjlighet finns att lufta åsikter och förändringsförslag. Det finns också stöd inom arbetsgruppen.

-Vi brukar prata om sådant som händer och ge varandra feedback. Jag tror att många unga har hört rövarhistorier om att det bara är att torka avföring. Vi gör det också, men det är bara en liten del och man vänjer sig, säger Björn Grenmyr.

Claes Herlitz på Dalarnas forskningsråd menar att det är viktigt att inte beskylla äldreomsorgens personal för problemen med att rekrytera ungdomar.

-Det viktigaste är att ge cheferna en fungerande arbetssituation. Som det är nu har de ofta en tung arbetsbörda med mycket administrativt arbete, samtidigt som de måste entusiasmera sina kollegor.

Hur gör man det?

-Det är en svår situation. Ansvaret ligger ju på politikerna och den högsta ledningen. Att ge personalen kontinuerlig utbildning är viktigt. Och inom rekryteringen finns det mycket att göra i ett tidigt stadium. Det är viktigt med en välkomnande och trevlig miljö för de unga. Och tillräcklig handledning. Annars riskerar vi att stå utan personal som kan vårda våra äldre i framtiden.

KARIN JANSON

Mer läsning

Annons