Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man åtalas för 14 brott – ska ha gjort flera inbrott samt satt eld på stulen bil

En ung man från Orsa kommun har åtalats misstänkt för 14 olika brott, som ska ha begåtts i Älvdalens och Mora kommun.
Mannen ska ha brutit sig in i flera fritidshus samt stulit två bilar och satt eld på den ena.
Mannen både erkänner och förnekar brott.

Annons

En ung man från Orsa kommun har åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för 14 olika brott, som ska ha begåtts i Älvdalens och Mora kommun. Det handlar bland annat om flera inbrott och bilstölder.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Strömavbrott under vintern kan snabbt kyla ditt hus – tips för att hålla värmen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den åtalade mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Orsa kommun. Han har nu åtalats misstänkt för totalt 14 olika brott, som ska ha begåtts på olika platser i Älvdalens och Mora kommun.

Enligt åtalet ska mannen, den 2 december i fjol, ha stulit en bil i Älvdalen. Ur bilen ska han ha stulit en kompressor, en fiberblås, ett mätinstrument och fibelkabel. Sedan ska han ha spraymålat bilen och satt på andra registreringsskyltar på den.

Vi samma datum ska mannen olovligen ha haft 62 gram cannabis, 14,5 tabletter klonazepam och 56 tabletter citadon, som är narkotikaklassat, samt en laserpekare och nio patroner på sig vid Ulvsjön i Älvdalens kommun.

Därför åtalas mannen misstänkt för stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, märkesförfalskning, skadegörelse, narkotikabrott, brott mot strålskyddslagen samt ringa vapenbrott. Han erkänner alla brott utom stölden.

Vidare åtalas mannen för brott som ska ha begåtts den 26-27 november 2017, på en plats i Älvdalen. Han ska ha gjort inbrott och stulit diverse verktyg samt en bil från platsen. Sedan ska han ha kört bilen till Lillåsen i Älvdalen och där satt eld på bilen. Mannen förnekar dessa brott.

Den 27 november ska mannen även ha brutit sig in i ett källarförråd i Älvdalens kommun och stulit bland annat en såg, hörlurar, en kamera och en pulsklocka. Han förnekar brott.

Mannen åtalas även misstänkt för en stöld den 17 november så han ska ha stulit kikare, ficklampa och en radio på Nybolet i Älvdalens kommun. På samma plats och datum ska han även ha brutit sig in i ett fritidshus och där bland annat stulit yxor, knivar, gastuber och en skruvdragare. Mannen förnekar båda brotten.

Den 16 november ska mannen ha brutit sig in i ett fritidshus i Våmhus, Mora kommun, och stulit en TV, en brudkista, en musikanläggning och enm barometer. Han åtalas därför misstänkt för grov stöld, vilket han förnekar.

En annan man, som är i 25-årsåldern och bosatt på en ort i Älvdalens kommun, har åtalats misstänkt för häleri. Han ska ha köpt den ovan nämnda stulna kompressorn, i början av december, och förvarat den i sin bostad. Mannen förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons