Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung konstnärinna ställer ut

Annons

Som nybakad student från Bild och form i Fagersta, har Caroline tidigare ställt ut verk tillsammans med sina klasskamrater i Fagersta och Norberg.

Nu visas hennes verk upp även i Smedjebacken, där hennes mor bor.

Caroline vill emellertid inte enbart måla och skulptera, hon har redan sökt till Kost & Friskvård vid Göteborgs universitet för att utbilda sig inom detta.

-Jag har alltid tyckt om att måla, så det blev så att jag läste det Estetiska programmet på gymnasiet, säger Caroline.

Det föredragna materialet Caroline använder sig av är blyerts, för att hon med detta får fram kontrasterna mellan mörkt och ljust bäst, som hon vill framhäva i sina verk. Och så är det lättast att korrigera om det blir fel, tillägger hon.

-De konstnärer jag föredrar är Andy Warhol och Salvador Dalí. Just några av Dalís målningar såg jag i helgen på Moderna museet, det var jättehäftigt att se dem på riktigt.

Vid vernissaget visas främst porträttkonst upp, vilket är vad Caroline föredrar. Det och att måla glas. Vidare kan en besökare betrakta verk i tusch och tuschlavering, akvarell och tygtryck, akryl och en oljemålning.

De flesta verken av Caroline är till salu.

I den ljusnande framtid kommer studentskan och konstnärinnan Caroline Lindberg emellertid dra ned på skapandet till förmån för sina studier i Göteborg.

-Jag tar en dag i taget, och gör det som känns kul. Framöver kommer jag måla när jag har lust på fritiden. Som nu i sommar, säger Caroline och nämner även att hon håller på att färdigställa en stor målning i akrylat hemma.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons