Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung duo döms för flera brott – fängelse respektive skyddstillsyn väntar

Två unga män från Ludvika kommun har dömts till fängelse respektive skyddstillsyn, bland annat för flera stölder. Brotten har mestadels begåtts i hemkommunen men en av stölderna har skett i Borlänge.
De båda männen både erkänner och förnekar brotten som de döms för.

Annons

Två unga män från Ludvika kommun har dömts till fängelse respektive skyddstillsyn, bland annat för flera stölder. Brotten har mestadels begåtts i hemkommunen men en av stölderna har skett i Borlänge.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Premiären uppskjuten av nya restaurangen vid Väsmanstranden – "Nu väntar vi bara på att få starta"

Sällsynt muminmugg såld för rekordsumma – här är 10 porslinsföremål du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

SÅ KÖPER DU PLUS

De båda unga männen är i 20-årsåldern och bosatta i Ludvika kommun. De åtalades för ett par veckor sedan, misstänkta för en rad brott som i första hand har begåtts i hemkommunen men även i Borlänge. Nu har de dömts för brotten i fråga. Männen både erkänner och förnekar brotten.

De båda har tillsammans stulit två plånböcker, på en plats i Ludvika den 14 januari i år. Kreditkort som stulits har sedan använts av den ene mannen, för att ta ut pengar och köpa varor.

Resten av brotten som männen döms för har de begått på var sitt håll. Det handlar om flera fall av stölder, bland annat ett par inbrott i en och samma företagslokal i Ludvika kommun.

Den ene mannen döms till fyra månaders fängelse samt att han tidigare villkorliga dom förklaras helt förverkad. Falu tingsrätt dömer nu mannen för fyra fall av stöld, två fall av ringa bedrägeri, samt ett fall vardera för försök till stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, hot mot tjänsteman samt försök till våld mot tjänsteman. Brotten har begåtts mellan juli i fjol och januari i år.

Dessutom ska han betala skadestånd till tre drabbade privatpersoner och sex olika företag/organisationer.

Den andre mannen döms till skyddstillsyn för två fall av stöld och ringa narkotikabrott samt ett fall vardera av skadegörelse och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Brotten har begåtts mellan november i fjol och januari i år.

Han ska även betala skadestånd till två brottsoffer samt till affären i Borlänge och stå för kostnaderna för provtagning och analys, vilket uppgick till 2 381 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons