Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung duo åtalas misstänkta för flera brott – handlar bland annat om stölder

Två unga män, bosatta i Ludvika kommun, har åtalats misstänkt för en rad brott som ska ha begåtts i Ludvika kommun. En av stölderna ska ha skett i Borlänge kommun.
Den ene mannen åtalas för totalt sex olika brott och den andre för totalt tio olika brott.
De båda männen både erkänner och förnekar brott.

Annons

Två unga män, bosatta i Ludvika kommun, har åtalats misstänkt för en rad brott som ska ha begåtts i Ludvika kommun. En av stölderna ska ha skett i Borlänge kommun. OBS: Bilden är arrangerad.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Polisen: "Mobilen är ett brottsverktyg som borde förbjudas i skolorna"

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

De båda unga männen är i övre tonåren och bosatta i Ludvika kommun. De har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för en rad brott, som ska ha begåtts var för sig.

Ett brott ska männen dock ha begått tillsammans. Enligt åtalet ska de båda ha stulit två plånböcker på en plats i centrala Ludvika den 14 januari i år.

En av männen ska sedan ha använt kreditkort, som tillhörde Ludvika kommun, vid två köp i två olika affärer i Ludvika. Han ska ha köpt varor för drygt 600 kronor. Han åtalas därför för två fall av ringa bedrägeri samt ett fall av stöld och förnekar brott i samtliga fall. Den andre mannen åtalas misstänkt för stöld och erkänner brott.

Samma datum, den 14 januari i år, ska den ene mannen ha brutit sig in i en företagslokal i Ludvika kommun och försökt stjäla gods. När väktare ingrep mot honom ska han ha hotat att döda väktarna och deras familjer samt även sparkat mot den ene väktaren. Han åtalas därför misstänkt för försök till stöld, hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman. Han erkänner brotten, men erkänner olaga intrång i stället för försök till stöld.

Vidare ska mannen, samma datum, ha brutit sig in i en företagslokal i Ludvika kommun och stulit datorer, en mobiltelefon, en kamera och en slägga. Vid samma tillfälle ska mannen även ha stulit och använt en lastbil som tillhörde företaget. Mannen förnekar dessa brott.

Mannen åtalas även misstänkt för en annan stöld som ska ha skett någon gång vid månadsskiftet juli/augusti i fjol. Mannen ska då ha tagit sig in på ett företag i Ludvika kommun och stulit diverse gods samt arbetsjackor. Ett halvår senare, den 15 januari i år, ska han har brutit sig in hos samma företag genom att krossa en fönsterruta. I lokalen ska han ha stulit 70 kronor i kontanter.

Han förnekar brott gällande de båda åtalspunkterna om stöld men erkänner skadegörelsen.

Den andre mannen ska, den 26 november i fjol, ha stulit varor för 1 896 kronor från en butik på Kupolen i Borlänge. Han åtalas misstänkt för stöld, men har uppgett att han varken kan erkänna eller förneka brott.

Den 19 augusti i fjol ska den andre mannen ha kastat sten eller något annat föremål på en bil i Nyhammar, Ludvika kommun. Han åtalas därför misstänkt för skadegörelse men varken erkänner eller förnekar brott.

Slutligen ska den andre mannen ha brukat amfetamin och haft både cannabis, klonazepam och en kniv på sig när han vistades i centrala Ludvika. Han åtalas därför även misstänkt för två fall av ringa narkotikabrott och ett fall av brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Dessa tre brott erkänner mannen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons