Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung dalakraft stöttar tre nya dalaprojekt: "Denna omgång var tuffare än någonsin"

Tre nya projekt, som drivs av unga personer i Dalarna, får stöttning av Ung dalakraft.
Projekten i fråga är magikern Pontus Lindman från Säter, appidén LagÅket med Victor och Zack från Orsa samt Dala Hundtrim, som drivs av Alice i Rättvik.
De tre projekten får dela på 110 000 kronor.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Julklappstips: Stort test av 33 sällskapsspel – här är årets toppar och floppar

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Ung dalakraft är ett initiativ från Dalakraft som uppmuntrar personer mellan 18 och 30 i Dalarna att förverkliga sina idéer. Nu presenterar Ung dalakraft vinnarna i den tredje omgången. Tre unga projekt får dela på ett stöd på totalt 110 000 kronor.

– Vi kan konstatera att denna omgång var tuffare än någonsin tidigare. Så himla många bra idéer men de tre vi valt sticker ut då vi ser att de kommit längst i deras planering och kunnat uppvisa goda framtidsplaner, säger Rita Adolfsen, marknads- och försäljningschef på Dalakraft och en av jurymedlemmarna, i ett pressmeddelande.

Dessa tre projekt får dela på 110 000 kronor i stöd från Ung dalakraft. Till vänster: Pontus Lindman, Säter. Ovan: Dala Hundtrim, som drivs av Alice Källberg från Rättvik. Nedan: Lagåket, som drivs av Victor Granlund Hedén och Zack Klockar från Orsa.   Foto: Pressbild/Privat

Ung dalakraft skriver följande om de projekt som får stöd i den här omgången av Ung dalakraft:

Pontus Lindman från Säter, som under flera års tid varit magiker och har nu som plan att sätta upp en större show med drömmen om att exportera den utomlands.

LagÅket är en appidé av Victor Granlund Hedén och Zack Klockar från Orsa, som riktar sig mot idrottsutövande föräldrar och ungdomar för att förenkla samåkning till och från träningar och matcher.

Dala Hundtrim drivs av Alice Källberg i Rättvik. Hon vill utveckla sitt företag till att även innehålla en rullande hundvårdsbil för att på så sätt kunna hjälpa kunder som i dagsläget har svårt att ta sig till henne.

Dalakraft kommer att besöka de tre vinnarna efter årsskiftet och låta dem berätta om sina företag och framtidsplaner. Detta kommer att presenteras på Dalakrafts hemsida, Facebooksida och YouTube.

Nästa omgång av Ung dalakraft är öppnad och nya och intressanta idéer är välkomna att söka på www.ung.dalakraft.se.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons