Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung cirkusmönstring på Aveny

Annons

Anledningen till det hela är ett EU-projekt Cirkus United där ludvikacirkusen ingår. I övrigt kommer en trupp från Tyskland och tre från Belgien till den stor cirkusmönstringen med Ludvika Minicirkus som värd.

Utbytet har redan startat och Ola och Barbro Nordströms ungdomar har visat upp sig vid fyra föreställningar i Mannheim i Tyskland med gott mottagande.

I Belgien spelas föreställningen 4-5 januari.

Ungdomsstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden står som medarrangörer vid föreställningarna i Ludvika.

- Det har varit stort intresse för föreställningarna redan nu, eftersom jag "råkade" berätta om vad som skulle hända vid vårt senaste framträdande, skrattar Barbro som också kan avslöja att hemmapubliken får se ett helt nytt program av sina egna, Fantasy. Innehållet är precis som namnet antyder med mängder av mer eller mindre fantasifullt utstyrda artister.

- Hoppas vi får två fulla Avenysalonger. Det kostar nämligen en hel del slantar att agera värd för den här samlingen artister och färdsällskap, säger Barbro Nordström som hävdar att det stora kraftprovet inför Cirkus United inte har varit att repetera in nya akter och ett nytt program, menar hon:

- Det jobbigaste har varit att fylla i alla blanketter som EU kräver.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons