Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underlag undanhålls om Ejforsen?

Annons

Insändare om Ejforsen tyder på att det är något skumt i ärendet. Älvräddarna lämnar inte konkreta beskrivningar av de eventuella miljöskador som uppstår om Ejforsen restaureras och driftsätts. Älvräddarna måste uppenbarligen upplysas om att deras tigande, som Raimo Jakola skriver i sin senaste insändare, tär på ortsbefolkningens förtroende för och tilltro till älvräddarna.

Det synes som om älvräddarna med panikartat beteende skickar nya skrivelser till miljödomstolen. Så sent som samma dag som miljödomstolen samlades till huvudförhandlingar inkom nya skrivelser från älvräddare till domstolen.

I dessa nya skrivelser påpekas att restaurering av Ejforsen är förbjuden enligt 4 kap 6§ i miljöbalken. Älvräddarna synes ha lågt förtroende för domstolens kompetens att finna och tolka kapitel och paragrafer i miljölagstiftningen.

Statliga remissmyndigheter synes underlåta att lämna ut, av Raimo Jakola och andra, efterfrågade sakliga beskrivningar av de skador som enligt miljöbalken kan accepteras vid Ejforsen. Kraftverket kan ju återstartas om miljöpåverkan endast blir obetydlig!

Låt oss ta vara på de möjligheter vi har i vårt fina land att producera miljövänligt elkraft! Återstart av Ejforsen är ett mycket bra och miljövänligt alternativ. Fiskarna som fiskar i Ejforsen kan fortsätta och fiska som hittills och då vara medvetna om att det vatten som forsar och gynnar fisket tas tillvara så att elström kan produceras. Det forsande vattnet ger både fisk och elström!

ROLAND LUNDÉN TORSÅKER

Mer läsning

Annons