Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulvskogs medarbetare polisanmäld

Annons

En medarbetare till socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog har polisanmälts för en bloggattack mot en känd journalist.

DN-journalisten Maciej Zaremba beskrivs som en "dreglande hund".

Det är oppositionsrådet i Norrköping Mathias Sundin (fp) som polisanmält Peter Kennerfalk, som arbetar som tjänsteman på socialdemokraternas partihögkvarter i Stockholm.

På Norrköpings socialdemokraters hemsida har Kennerfalk på sin blogg skrivit om DN-journalisten Maciej Zaremba, som i flera artiklar skrivit kritiskt om Byggnads blockad mot det lettiska företaget Laval i Waxholm.

"Som den dreglande hunden, fastbunden vid hundkojan, väntande på ett köttben från husse fortsätter polacken att sprida sina hemmasnickrade teser om livet på landets arbetsplatser", skriver Peter Kennerfalk, och fortsätter: "Men någon annan ambition än att fylla sin plånbok och bankböcker har aldrig denne rabulist haft."

Mot detta har Mathias Sundin reagerat. Efter kontakt med åklagare har han beslutat att polisanmäla Kennerfalk för ofredande, ärekränkning och förolämpning.

Socialdemokraternas partisekreterare, Marita Ulvskog, ser allvarligt på Kennerfalks bloggattack.

Själv har Peter Kennerfalk tagit bort texten från sin blogg. "Min upprördhet gjorde att jag uttryckte mig mycket dumt. Om någon känner sig påhoppad så ber jag så hemskt mycket om ursäkt för det", skriver han.

TT

Mer läsning

Annons