Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Lundell en av utställarna vid femårsjubilerande Kultur i Tiomilaskogen

Annons

Sommararrangemanget Kultur i Tiomilaskogen har i sommar femårsjubileum. Förberedelserna pågår för fullt och flera intressanta namn är klara som utställare - rocksångaren Ulf Lundell, illustratören EWK och tecknaren Lars Mortimer.

- Ulf Lundell kommer att visa upp några av sina tavlor. Han har också en förfrågan om att personligen vara närvarande under sommarens kulturfest. Han är intresserad av att komma men har inte lovat något, säger Klas Darlin som är informationsansvarig för Kultur i Tiomilaskogen.

Kultur i Tiomilaskogen är ett samarbete mellan flera finnmarksbyar i gränstrakterna mellan Dalarna och Värmland. Under några dagar fylls finnmarken med konst, foto, hantverk, musik och aktiviteter.

Genom åren har man haft internationella utställare från bland annat Polen, Tyskland, USA och Ryssland och utställningar från Stockholm, Paris och New York. Givetvis också många lokala kulturinslag med utställningar, hantverk och kulinariska specialiteter.

Trots tuff konkurrens från andra arrangemang i Dalarna och hela Sommarsverige så har Kultur i Tiomilaskogen fått stort genomslag och står sig starkt i kulturutbudet.

- Förra sommaren hade vi cirka 4 500 besökare och vi ska se till att bjuda på både spännande upplevelser och konstnärlig kvalitet även i sommar, säger Darlin.

I sommar kommer alltså Ulf Lundell att visa några av sina omtalade tavlor i logen hos fotografen Håkan Olsén på Mattlaberg. Illustratören EWK och serietecknaren Lars Mortimer med älgen Hälge medverkar i en utställning i Avradsberg.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons