Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ufo-jägare samlar in svenskars tips

Annons

Ute på åkern stod en skinande farkost som inte liknade något han någonsin sett.

Organisationen Ufo-Sverige är på turné för att få folk att berätta om märkliga upplevelser.

Niklas Johansson körde bil med fru och dotter på väg till sjukhus vid fyra-tiden en sommarmorgon, när han såg ett grafitgrått blänkande föremål på en åker vid Everöd söder om Kristianstad. Föremålet hade en gul och en grön lampa på toppen och såg skrämmande främmande ut. Niklas Johansson stannade och bara tittade i flera minuter.

Ordföranden Clas Svahn och några fältutredare är i sydöstra Sverige på årets ufo- och fenomenjakt.

Ufo-Sverige får i snitt en rapport om dagen om märkliga klotblixtar, varelser eller farkoster. Nittio procent gäller ljusfenomen på natten och det mesta handlar om att man sett fel. En period kunde vissa ljusfenomen spåras till hemliga raketuppskjutningar i dåtida Sovjetunionen.

Han berättar om piloten och eleven som startade en nattflygning från Kiruna flygplats och någon mil framför sig såg ett lysande föremål hängande över en ödeby. När de kom närmare började föremålet röra sig och lyste upp flera kilometer av omgivningen när det flög i väg.

Niklas Johansson vände tillbaka till åkern efter sjukhusbesöket. Säden var tillplattad i cirkelform, men han såg inga spår efter fötter eller hjul.

I dag ångrar han bara att han inte var tillräckligt modig _ eller dumdristig _ att gå ur bilen och närma sig föremålet.

TT

Mer läsning

Annons