Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tysk kidnappad i Afghanistan

Annons

Bara veckor efter att tyska myndigheter varnat för en växande hotbild mot tyskar i Afghanistan rapporteras en tysk medborgare ha kidnappats.

En talesman för den tyska regeringen bekräftade på onsdagen att en tysk man som tidigare anmälts försvunnen måste antas ha kidnappats. Mannen, vars namn inte har avslöjats men som enligt tyska UD "inte representerar tyska regeringen eller någon tysk hjälporganisation och inte heller är journalist", försvann förra torsdagen.

Tyska myndigheter varnade i juni för upptrappning av antalet terroristhot mot tyska soldater eller hjälporganisationer som är verksamma i Afghanistan. I mars blev en 65-årig tysk skjuten till döds under ännu inte utredda omständigheter i norra Afghanistan, medan två journalister gick samma öde till möte i oktober 2006. I början av juni avslöjades en plan att attackera den tyske försvarsministern Franz Josef Jung, som besökte landet den 6 juni.

Tyska hjälporganisationer hävdar att morden på tyska medborgare är ideologiskt grundade. Tyskland har 3|000 soldater under Natobefäl i Afghanistan.

TT

Mer läsning

Annons