Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyko belönas med 50 000 kronor för Masermodellen – "Viktigt att tro på våra ungdomar"

Tyko Persson, rektor på Maserskolan i Borlänge, får DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium 2018.
– Det känns så omtumlande och hedrande, säger Tyko Persson, sedan han fått ta emot prischecken på 50 000 kronor.

Annons
Tyko Persson med beviset för att han får DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium 2018, flankerad av landshövding Ylva Thörn och DalaFrakts Elin Hedman. Foto: Lars Dahlström/DalaFrakt.

Juryns motivering:

”I sin roll som rektor har han arbetat med ett lyckat initiativ med Masermodellen som innebär ett större engagemang för både elever och lärare. Det är viktigt i dessa tider där alltfler inser skolans stora betydelse för vårt samhälle i framtiden.”

Tyko Persson jobbar för ett ökat engagemang bland elever och lärare i skolan.

Det skapar tydlighet, lugn och trygghet

 – Det är viktigt att tro på våra ungdomar och visa att vi tycker om dem. Jag vill poängtera att vi är många på skolan som ligger bakom Masermodellen. Inte bara jag, säger Tyko Persson, i ett pressuttalande.

– Jag kanske inte har tänkt så mycket på att en kommunal grundskola också är samhällsbyggande, men så är faktiskt fallet, fortsätter Tyko Persson.

Tyko Persson beskriver Masermodellen:– Ett arbetssätt med enkla regler och en undervisningsmodell som alla elever och lärare kan förstå. Det skapar tydlighet, lugn och trygghet. En viktig del är att eleverna ska känna att det är roligt att lyckas i skolan.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons