Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tydligt vem som ska böjas

Annons

Också i Sverige har vi sett liknande ungdomspaket lanseras från borgerligheten. Tidigare gick centerledaren Maud Olofsson ut och krävde att ungdomar upp till 26 år ska berövas rätten till en trygg anställning. Hon använder det franska exemplet som argument. Naturligtvis går muf-ordföranden Johan Forsell och Jonny Munkhammar, från näringslivets lobbyorganisation Timbro, ännu längre. Arbetsrättsliga och avtalsmässiga frizoner ska upprättas för alla upp till 30 år.

Om det är som högern påstår, att en stark arbetsrätt skapar arbetslöshet, varför är då arbetslösheten genomgående högre i de yrken där anställningstryggheten är som svagast?

Gång på gång försöker borgaralliansens rida på myten om att ungdomar inte vill ha trygga anställningar. Tidskriften Arbetsmiljö har de senaste åren genomfört två olika undersökningar som båda entydigt visar att hela 96 procent vill ha fasta jobb och att skillnaderna mellan olika åldersgrupper är minimala. Detta bekräftas av en undersökning gjord på ungdomar i åldrarna 16-29 år som tidigare genomfördes av Ungdomsstyrelsen, där "att ha en fast anställning" toppar listan för "viktiga mål att uppnå i livet". Det är alltså ganska få, till skillnad från borgaralliansen, som vill se en ökad otrygghet på arbetsmarknaden.

Det som presenteras som recept för fler jobb är minskade ersättningsnivåer i a-kassa och sjukersättning, lägre löner för ungdomar som arbetar, ett avskaffande av

turordningsregeln och minskade skatter för företagande. Högerns avsikter blir tydliga och konsekvenserna för ungdomar brutala.

Lönesänkaralliansen tar alla initiativ för att pressa ned lönerna för dem som jobbar. Sänkta ersättningsnivåer för att tvinga fram en lönesänkning, ungdomslöner där ungdomars arbete reas ut och blir billigare och frizoner där det står arbetsköparen fritt att godtyckligt sparka den de behagar. Detta leder så klart till tystare arbetsplatser där den som uttrycker sin åsikt riskerar att förlora jobbet.

Arbetslösheten ska bekämpas, men detta görs inte genom upprättande av frizoner där de som jobbar saknar trygghet och där arbetsköparen har rätten att välja och vraka. Högern talar ofta om att det krävs en flexibel arbetsmarknad. Flexibel betyder anpasslig, böjlig. Det är tydligt vem de anser ska anpassas och böjas och vem det är som ska böja.

Ung Vänster vill i stället se en ökad trygghet på arbetsmarknaden. Ett steg i rätt riktning är den förstärkning av arbetsrätten som vänsterpartiet varit med och genomfört, som innebär färre osäkra anställningsformer och kortad anställningstid för att få ett fast jobb.

Vi vill inte ha ungdomslöner eller annan diskriminering för unga på arbetsmarknaden. Aktieutdelningen i de svenska storföretagen beräknas i år uppgå till hela 170 miljarder kronor. Det är tydligt att det krävs en omfördelning från ett fåtal personer till det gemensamma. 200000 nya jobb i offentlig sektor är en satsning som vi inte har råd att låta bli att genomföra.

FOTO: PRIVAT PONTUS WILLEBRAND PONTUS WILLEBRAND ÄR 24 ÅR GAMMAL, JOBBAR SOM ADMINISTRATIV SEKRETERARE OCH SOM STUDIELEDARE PÅ ABF. HAN SITTER I UNG VÄNSTERS FACKLIGA UTSKOTT OCH UNG VÄNSTERS PROGRAMKOMMITTÉ. HAN ÄR

Mer läsning

Annons