Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingas stänga efter skadegörelse

Annons

Den 23 november invigdes den nya familjecentralen i Hedemora. Föräldrar med barn upp till fyra år, hade fått en mötesplats med rådgivning och aktiviteter.

- Det var nödvändigt att vi fick nya lokaler, för det blir allt större efterfrågan på den här verksamheten, säger Kjell Lidholm.

Men under helgen kastade någon in stora stenar genom fyra av familjecentralens fönster. När personalen kom på måndagen var golven täckta av krossat glas.

- Ingenting är stulet så det verkar inte som att någon har gått in, men det är så frustrerande när vi precis har kommit igång, säger Kjell Lidholm.

Det gick förstås inte att ta emot små barn i lokalerna. Verksamheten fick ställas in.

-Nu är det urstädat men det är fortfarande skivor för fönstren, vi får nya rutor tills på fredag den 8 december, berättar Kjell Lidholm.

Fram till dess måste familjecentralen vara stängd.

För närvarande deltar ett tiotal barn med föräldrar i verksamheten.

Familjecentralen är ett samarbete mellan kommunen och landstinget. Där finns bland annat personal från barnavårdscentralen och socialtjänsten.

-Det finns inga krav för att få komma hit, alla är välkomna. Många uppskattar att träffa andra föräldrar och vi har öppen förskola under tiden de är här, säger Kjell Lidholm.

Nästa steg är att utöka verksamheten ytterligare. Möjligheten att öppna en filial i Långshyttan har diskuterats.

- Vi har också pratat med Migrationsverket om att eventuellt ha särskilda tider för nyanlända asylsökande föräldrar och barn, berättar Kjell Lidholm.

Asylsökande är välkomna även på andra tider.

- Men kvinnorna tenderar ofta att vara ensamma med sina barn, vi vill försöka bryta den ofrivilliga isoleringen, säger han.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons