Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvillingar häktade för brandattentat

Annons

Två män i 20-årsåldern, som misstänks för bland annat ett brandattentat mot en assisterande åklagares bostad i Danderyd, häktades i dag vid Stockholms tingsrätt.

De båda är tvällingar och skäligen misstänkta för försök till utpressning (grovt brott), övergrepp i rättssak (grovt brott) samt grov mordbrand.

Brotten ska ha begåtts under mitten av maj i år.

Häktningsförhandlingar mot ytterligare en ung man samma ärende följer senare i eftermiddag.

Den tre männen misstänks ligga bakom en brand som bröt ut för två veckor sedan i den kvinnliga åklagarens bostad i Danderyd norr om Stockholm. Åklagaren var på arbetet när branden anlades genom brevinkastet, men hon chockades av händelsen.

Attentatet sätts i samband med ett hot som en av tvillingarna riktade mot åklagaren i december i fjol i samband med att han stod inför rätta misstänkt för olovlig körning. Tillsammans med sin tvillingbror och en jämnårig kamrat misstänks han även för övergrepp i rättssak och försök till grov utpressning, brott som dock enligt uppgift inte begåtts mot åklagaren.

Tvillingbröderna står sedan tidigare under åtal för att med hjälp av falska identiteter ha plundrat flera privatpersoners bankkonton.

TT

Mer läsning

Annons